Добра новина за България!  Днес Европейската комисия даде положителна предварителна оценка

...
Добра новина за България! 
Днес Европейската комисия даде положителна предварителна оценка
Коментари Харесай

Добра новина за България! ЕК ни отпуска безвъзмездно 1,37 милиарда евро

Добра вест за България! 

Днес Европейската комисия даде позитивна предварителна оценка на настояването на България за разпределяне на безплатни средства в размер на 1,37 милиарда евро по линия на Механизма за възобновяване и резистентност, ключовият инструмент в основата на #NextGenerationEU.

 Одобрението на Европейска комисия е въз основа заключението, че България е изпълнила първите 22 основни стадия и цели от Плана си за възобновяване и резистентност. Сред тях са значими промени, свързани с цифровия преход, възстановяване на правосъдната, обществената, просветителната и здравната системи, както и укрепване на системите за одит и надзор, което е от основно значение, с цел да се подсигурява, че безвъзмездното европейско финансиране носи оптимални изгоди за жителите и предприятията.

„ За мен е наслаждение през днешния ден да поздравя България. Според оценката на специалистите на Европейската комисия, България е подготвена да получи първо заплащане по линия на NextGenerationEU. Ще продължим да поддържаме България, с цел да подсигуряваме триумфа на нейния План за възобновяване и резистентност “, споделя във видеообръщение на ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР